Tagtik

Arts verzweeg dat Trump zuurstof kreeg toegediend

De lijfarts van de Amerikaanse president Donald Trump heeft gisteren verzwegen dat Trump zuurstof kreeg toegediend. Vandaag heeft hij dit wel gemeld. Op de vragen van journalisten waarom hij dat gisteren verzweeg, zei Conley vandaag: "Ik wilde geen informatie geven die de ziekte in een andere richting had kunnen sturen." Hij wilde "de positieve houding van de president weergeven".

Er was gisteren bijzonder veel verwarring over de exacte gezondheidstoestand van Donald Trump. Tijdens de persconferentie schetsten de artsen een rooskleurig beeld van zijn toestand. De stafchef van de president, Mark Meadows, maakte zich echter grote zorgen over zijn baas. Meadows zou er volgens Conley bij zijn geweest toen het gisteren even de verkeerde kant opging met Trump. "Gelukkig was dat een voorbijgaande situatie", aldus Conley.

Trump zou volgens de Amerikaanse nieuwszender CNN nu woest zijn op Meadows. De stafchef zou volgens de president de geloofwaardigheid van de medische persconferenties in het geding hebben gebracht. (Skwadra by Tagtik/Source: Belga)

Glenn Plessers

Glenn Plessers

Digital Marketing - Journalism

Ook dit kan u interesseren