Tagtik

5.000 betogers tegen verplichte vaccinatie in Namen

Gisteren hebben bijna 5.000 mensen betoogd tegen een verplichte coronavaccinatie en tegen discriminatie op grond van vaccinatie. Dat meldt de politie. Het was vzw Lagardère, een sociaal-medische vereniging in de regio van Bergen onder leiding van dokter David Bouillon.

Na de betoging werden er toespraken gegeven in een park. Volgens de politie verliep alles rustig en waren er geen incidenten.

Het verzet tegen de vaccinatie en het Covid Safe Ticket is gestoeld op een wet van 2002 over de patiëntenrechten. Dokter Bouillon en zijn sympathisanten willen dat er einde komt aan wat zij omschrijven als medische desinformatie. "Gevaccineerd of niet, laten we verenigd blijven", "nee aan de gezondheidspas", "respect voor ieders geloof", "mijn lichaam, mijn keuze, mijn leven", "onze kinderen zijn geen proefkonijnen", zo stond te lezen op de borden die de betogers meedroegen.

Na de manifestatie in Namen verklaarde Bouillon dat een volgende betoging in Luik wordt georganiseerd. Aan een eerste manifestatiebetoging, die begin september plaatsvond in Brussel, namen ruim 1.500 mensen deel. (Skwadra by Tagtik/Source: LDH)

Ook dit kan u interesseren