Tagtik

21-jarige verscheurd door haaien tijdens snorkelen

De ouders van de 21-jarige Jordan Lindsey uit Californië schreeuwden hun stem nog schor, maar het kon niet meer baten: de haaien verscheurden hun dochter die lag te snorkelen rond het Rose Island op de Bahama's.

De 21-jarige studente communicatiewetenschappen was samen met haar ouders op vakantie in de Bahama's. Omdat echt haar hele leven rond dieren draaide, wou ze na haar studies aan de slag bij een dierenrechtenorganisatie. Snorkelen en genieten van de prachtige vissen en het koraalrif moest dan ook dé afsluiter worden van de gezinsvakantie van deze Amerikanen. Dat ging echter meteen grondig mis.

Voor de kust spanden de begeleiders een gebied af waarin de deelnemers mochten snorkelen. Iedereen sprong dan ook meteen enthousiast in het water. "We waren nog maar net begonnen of we zagen drie haaien naderen", vertelde één van de deelnemers aan het Amerikaanse nieuwsstation NBC. "De ouders van Jordan zagen hoe de haaien recht op hun dochter afzwommen en schreeuwden haar nog toe. Helaas, het meisje hoorde haar ouders niet."

De haaien beten Jordans rechterarm af en verwondden ook haar andere arm en beide benen. De 21-jarige Lindsey Jordan werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar alle hulp kwam te laat.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren