Tagtik

18 jaar cel voor man die jogster brutaal verkrachtte?

Enorm brutale verkrachting
We overlopen nog even de gruwelijke feiten. Op zaterdag 3 september 2016 omstreeks iets voor 6u begon Katrien, de schuilnaam die het slachtoffer meekreeg, aan haar dagelijkse looptocht. De 43-jarige Katrien is heel sportief en loopt bijna dagelijks 10 km. Vaak loopt ze op de wandelpaden de Schoewever en de Bavaylei in Vilvoorde omdat ze daar kan genieten van haar looptraining in een groene omgeving, elke dag komt ze er dezelfde mensen tegen die op weg zijn naar hun werk met de fiets of 's ochtends bij het ochtendgloren met hun hond gaan wandelen.

Op zaterdag 3 september 2016 werd ze echter het slachtoffer van een gewelddadige verkrachting. Bij haar passage op de Bavaylei werd ze vastgegrepen door een stevig gebouwde man met een angstaanjagende blik. De man trok haar de gracht in en sloeg haar minutenlang met de platte vuist in het aangezicht. De man sprak Frans en maande de jogster aan om rustig te worden, 'calme-toi', luidde zijn strenge bevel. Het slachtoffer verweerde zich hevig, maar de dader was een zeer grote en sterke, gespierde kerel en bleef op het slachtoffer slaan tot ze niet meer reageerde en door de agressie liet begaan. Vervolgens nam hij het slachtoffer bij de hand, stapte met haar een honderdtal meter verder naar een afgelegen plek in een weide, bedreigde haar met een mes en verkrachtte haar.

Blijvende letsels bij jogster
Het slachtoffer getuigde dapper in het VTM-programma Faroek: "Voor mij is het te laat. Maar dit mag niemand meer overkomen. Werken kan ik niet meer, de afgelopen maanden bestonden uit ziekenhuisverblijven. Ik liep ook een blijvend letsel op aan het oog. Het is voor mij ondraaglijk dat deze man nog vrij rondloopt."

De 44-jarige verdachte werd opgepakt nadat hij door een DNA-staal aan de feiten kon gelinkt worden. Hij riskeert nu een celstraf van 18 jaar.

Geen schuldbesef bij dader
Advocaat Jef Vermassen verdedigt het slachtoffer. Hij benadrukt dat de dader totaal geen schuldbesef toont en dat hij een groot gevaar voor de maatschappij vormt. "Ik heb zelden zoiets meegemaakt. Mijn cliënte haar leven is voorbij", reageert Vermassen vol afschuw. "Ze zegt me dat ze daar in die weide is gestorven en het nu moeilijk heeft om de pijn die ze nog altijd voelt te overleven. Haar prachtige gezin is uit elkaar gevallen. Eigenlijk wil mijn cliënte niet meer leven", stelt de advocaat bij RingTv.

(SKWADRA by Tagtik/Source: Faroek - De Standaard - RingTv/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren