Tagtik

15 landen die nog gespaard blijven van de coronapandemie

Er zijn nog steeds enkele gebieden op deze aarde die het nieuwe coronavirus nog niet bereikt heeft. Volgens cijfers die de Wereldgezondheidsorganisatie publiceerde; tellen 188 op een totaal van 203 landen (waarvan er 197 erkend zijn door de VN) minstens één geval van covid-19 op hun grondgebied.

Vijftien landen zijn totnogtoe gespaard gebleven van de pandemie: 8 in Afrika, 4 in Azië en 3 in Oceanië. Ook op enkele kleine eilandengroepen in de Pacifische en Atlantische Oceaan heeft corona nog geen voet aan wal gezet. Deze cijfers moeten echter genuanceerd worden aangezien sommige landen bewust geen informatie delen over positieve gevallen. Zo blijft Noord-Korea miraculeus gespaard van covid-19, terwijl buurland Zuid-Korea zwaar getroffen is en wel 10.000 gevallen kent.

Ook verschillende andere nog niet besmette landen roepen vragen op: Jemen, dat door een burgeroorlog geteisterd wordt, Turkmenistan en Tadjikistan, die volledig op zichzelf staan, Burundi, Zuid-Soedan en het Oostelijke deel van de Sahara, die helemaal niets communiceren over de coronapandemie.

Vervolgens zijn er nog enkele plekken waar het virus nog niet toegeslagen heeft zoals Malawi en Lesotho en enkele paradijselijke eilanden zoals Micronesië, de Marshalleilanden, Tuvalu, de Comoren ... Laten we ook een paar overzeese gebieden vermelden, zoals de Falklandeilanden, Saint-Helena (Verenigd Koninkrijk), Kralendijk (Nederlandse Antillen), Saint-Pierre en Miquelon (Frankrijk) ) of de Franse Zuidelijke en Antarctische gebieden, die voorlopig ook nog steeds veilig zijn voor de verwoestingen van de pandemie.

Het Paaseiland (Chili) heeft in tegenstelling tot deze hier net vermelde gebieden wel al een eerste bevestigd geval sinds 23 maart, terwijl ook in Frans-Polynesië de eerste besmetting al op 10 maart gevonden werd.

(LpR and Skwadra by Tagtik/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren