Tagtik

Zo wil N-VA uw burn-out voortaan aanpakken

De N-VA wil in de volgende regering vol inzetten op een nieuwe aanpak voor burn-outs. N-VA-Kamerlid Jan Spooren en zijn partijgenoot en Vlaams Parlementslid Lorin Parys zijn daarbij grote voorstanders van de nieuwe aanpak van professor Elke Van Hoof (VUB) tegen burn-outs.

De VUB-professor leidt patiënten met een balletje af terwijl ze over positieve dingen praat. Met deze techniek heeft ze al veelbelovende resultaten bereikt. N-VA wil deze techniek die nu al in de behandeling bij slachtoffers van auto-ongevallen of mensen met trauma’s wordt toegepast, bijgevolg graag op burn-outs toepassen. "Minister Maggie De Block (Open VLD) heeft wel een aantal pilootprojecten opgestart, maar die werken zeer traag en hun effect is nog niet voldoende bewezen. Nochtans is het probleem nijpend", stellen N-VA'ers Parys en Spooren. Zo zaten er eind 2017 nog zo'n 140.000 mensen thuis met een burn-out, op ongeveer 415.000 langdurig zieken.

Een groot probleem volgens de N-VA'ers is dat er een pak maatregelen klaarlagen in de regering om de integratie van die mensen te verbeteren, maar dat die na de val van de regering niet meer goedgekeurd raakten. "Als De Block dit federaal niet wil doen, het zij zo. Dan moeten we dit in Vlaanderen zelf als proefproject lanceren", ziet Vlaams Parlementslid Lorin Parys als alternatief.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren