Tagtik

Vlaams Belang dient belangenconflict in tegen Brusselse mobiliteitsplannen

Vlaams Belang verzet zich tegen de plannen voor mobiliteit in de Belgische hoofdstad. VB diende een belangenconflict in tegen de Brusselse mobiliteitsplannen, die onder meer bestaan uit een slimme kilometerheffing, ook voor pendelaars naar Brussel.

Tegen 2035 wil Brussel alle verbrandingsmotors verbieden. Dat stond te lezen in de klimaatplannen van de Brusselse regering die donderdag voorgesteld werden. Ook wil Brussel een slimme kilometerheffing, ook voor Vlaamse en Waalse pendelaars. Het Vlaams Belang gaat hiermee niet akkoord.

"Het Brusselse klimaatplan getuigt van een verregaande wereldvreemdheid en een tomeloze arrogantie", vindt de partij. "Ondanks het feit dat Vlaanderen het Brussels Gewest royaal financiert met een jaarlijkse transfer van meer dan 1,5 miljard euro, spuwt het in de hand die het voedt."

Vlaams Belanger Bart Claes, de voorzitter van de commissie Mobiliteit in het Vlaams Parlement, wil een belangenconflict indienen over de kwestie. Hij dient ook een voorstel in om de pendeldotatie die het Brussels Gewest ontvangt, af te schaffen.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren