Tagtik

"Veerle Heeren moet opstappen"

Als het van Vlaams Belang afhangt moet de burgemeester van Sint-Truiden, Veerle Heeren (CD&V), opstappen. Bevoegd minister Bart Somers (Open Vld) moet overgaan tot 'kordate actie', meent Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens. "Voor ons kan hij maar één oordeel vellen en dat is ontslag.", klinkt het.

Het rapport over de burgemeester van Sint-Truiden is door Limburgs gouverneur Jos Lantmeeters overhandigd aan minister Somers. Over drie weken zal het Agentschap Binnenlands Bestuur Heeren uitnodigen voor een gesprek. Ook moet Somers de komende drie maanden een beslissing nemen of de burgemeester geschorst wordt of dat een ontslag aan de orde is.

Heeren zette begin mei een stap opzij, nadat ze zichzelf en haar entourage vroegtijdig liet vaccineren. Sinds half juli is ze echter opnieuw op post als burgemeester. "Heeren ziet zelf duidelijk geen graten in haar wanpraktijken.", hekelt Janssens. "Dan moet Somers maar in haar plaats verantwoordelijkheid nemen."

"Nu enkel nog wat procedurele stappen genomen moeten worden, mag de minister dit dossier in ieder geval niet laten aanslepen. Ze heeft het vertrouwen van de overheid en de burgers geschaad en kan onmogelijk aanblijven als burgemeester.", besluit Janssens. "De bal ligt nu in Somers' kamp en als die zijn gezond verstand gebruikt na het schaamteloze El Kaouakibi-schandaal, zou zijn oordeel over dit politieke machtsmisbruik al klaar moeten liggen.", besluit Janssens. (Skwadra by Tagtik/Source: PAL NWS)

Ook dit kan u interesseren