Tagtik

Trumps verkiezingsrally 'vermoedelijk' oorzaak stijging coronagevallen

De controversiële verkiezingsrally en andere massa-evenementen die de Amerikaanse president Donald Trump vorige maand in Tulsa organiseerde, hebben "meer dan waarschijnlijk" bijgedragen aan een lokale golf van gevallen van coronavirus. Dat zeggen de gezondheidsautoriteiten in de zuidelijke Amerikaanse staat Oklahoma.

In Tulsa County werd deze week een recordaantal nieuwe COVID-19-gevallen vastgesteld, waaronder 266 op woensdag, nadat er de afgelopen twee weken een daling was.

Directeur van de gezondheidsafdeling van Tulsa Bruce Dart, verklaarde op een persconferentie dat de verkiezingsrally van Trump "meer dan waarschijnlijk" één van de belangrijke gebeurtenissen was die de afgelopen weken heeft bijgedragen aan de plotse piek van het aantal met corona besmette inwoners van Tulsa.

Enkele duizenden supporters van de Amerikaanse president tartten de pandemie door de rally vorige maand bij te wonen. Trump kondigde de rally aan als de grote herstart van de campagne richting de verkiezingen in november.

De opkomst voldeed lang niet aan de voorspellingen van het Trump-campagneteam, en de bijeenkomst kreeg ook enorm veel kritiek door het gebrek aan social distancing afstand en het niet verplichten van het dragen van maskers.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren