Tagtik

Trump dreigt sociale media te 'sluiten'

Twitter plaatste een factcheck bij tweets van Amerikaans president Donald Trump waarin hij beweerde dat stemmen per post "substantieel frauduleus" is, met plunderingen van brievenbussen en vervalsingen van stembiljetten tot gevolg.

Twitter plaatste bij de tweets van Trump een link naar een website die de beweringen van Trump weerlegde en dat is helemaal niet naar de zin van president Trump die woensdag sterk uithaalde naar de sociale media.

"De Republikeinen hebben het gevoel dat ze volledig de mond worden gesnoerd door socialemediaplatforms. We zullen streng reguleren of ze zelfs sluiten voordat we dit laten gebeuren", zo tweette Trump. "We hebben gezien wat ze hebben geprobeerd en waarin ze faalden in 2016. We kunnen een verfijndere manier daarvan niet laten gebeuren. Net zoals we niet kunnen laten gebeuren dat er op grote schaal via de post kan worden gestemd. Dat zet de deur open naar bedrog, vervalsing en diefstal van stemmingen. Wie het meeste bedrog pleegt zou winnen. Dat is net zo bij de sociale media. Doe beter je best. NU!!"

(Fausto by Tagtik/Source: Twitter, HLN/Picture: Unsplash)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren