Tagtik

Rutten: "Magnette heeft mij premierschap niet aangeboden"

In Terzake op Canvas is Gwendolyn Rutten, de voorzitster van Open VLD, teruggekomen op het voorbije weekend waarin de paars-groene partijen hebben samengezeten. De Vlaamse liberalen kregen felle kritiek van Bart De Wever die het over een "vertrouwensbreuk" met de top van de Open VLD had.

Rutten ontkent dat informateur Paul Magnette (PS) haar de Wetstraat 16 heeft beloofd in ruil voor steun aan zijn regering: "Zo werkt het niet. Het gaat hier om de inhoud, niet over de posten en al helemaal niet over mij."

Maandagmiddag luidde het bij Open VLD dat zowel paars-groen als paars-geel nog als opties op tafel lagen. "We zitten momenteel in een informatie. Dan is het toch normaal dat je gaat luisteren en gaat praten als je wordt uitgenodigd", aldus Rutten bij Terzake. "Als we ooit uit deze impasse willen komen, moet elke politicus zijn job doen. Dat betekent niet informatie lekken of persoonlijke uithalen doen. Het ging er de afgelopen weken wel heel persoonlijk aan toe. Dat is niet fijn, dat kan ik wel zeggen."

(Fausto by Tagtik/Source: VRT, VRT NWS/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren