Tagtik

Nieuwe woordvoerder Open Vld krijgt meteen te maken met racisme

Kersvers voorzitter van Open Vld, Egbert Lachaert, heeft Zelfa Madhloum aangesteld als zijn woordvoerder. De vrouw in kwestie kreeg daar op social media meteen heel wat racisitsche opmerkingen over. Dat schrijft ze zelf op Twitter. 

"Ik krijg de fantastische kans om voor Open VLD te gaan werken. En dit is dan de bagger die je naar je kop krijgt, gewoon omdat mijn voornaam 'Zelfa' is en mijn ouders Iraakse roots hebben? Maakt mij dat minder Vlaams en minder liberaal? Voor mezelf geldt: integendeel, meer dan ooit"., schrijft Madhloum bij een collage van racistische commentaren.

Bepaalde tweets in haar richting klinken bijzonder hard: "Die leven in hun hoofd met 500 (sic) achterstand.", "Strontwijf", "Een bruine met blauwe overtuiging: die zou 'k wel eens aan de tand willen voelen!", "Dit soort moet buiten" en "Dit hebben we absoluut niet nodig, nog liever een clochard.". Met "Dag dat ze durft voor mijn voeten lopen, schop haar kreupel!!!" wordt er zelfs met geweld gedreigd.

Madhloum is een 29-jarige politica uit Puurs die werd geboren in Antwerpen. Bij de verkiezingen stond ze vijfde plaats op de Antwerpse Open VLD-lijst voor het Vlaams Parlement. (Skwadra by Tagtik/Source: Twitter)

Ook dit kan u interesseren