Tagtik

"Maak gezondheidspreventie terug federaal"

Vicepremier Alexander De Croo (Open vld) pleit ervoor om de gezondheidspreventie terug te federaliseren. Dat zegt hij in een interview met De Standaard. 

Ook moet volgens hem de politiek zich dringend herstellen. "In de wereld van vandaag moet een land snel zijn. En dat zijn wij allesbehalve. We hebben alles om niet snel te zijn, er zijn talloze blokkeringsmechanismen. Vandaag lukt het alleen omdat alle regeringen begrijpen dat het niet het moment is om dwars te gaan liggen.", klink het.

De Croo vindt dan ook niet dat nu het moment is om een communautaire discussie te starten. "Laat alle partijen nu hun institutionele huiswerk maken en stap daarmee dan in 2024 of vroeger naar de kiezer.", pleit De Croo.

Na de problematiek met alle bevoegde ministers voor Gezondheid is De Croo er ook van overtuigd dat de gezondheidspreventie terug gefederaliseerd moet worden. "Het lijkt mij logisch dat de gezondheidspreventie opnieuw naar het federale niveau verhuist. Het is toch om onnozel van te worden dat we op federaal niveau aan het harken zijn om contact tracing op poten te zetten, terwijl de twee ­gemeenschappen min of meer hetzelfde doen.", besluit de vicepremier. (Skwadra by Tagtik/Source: De Standaard)

Ook dit kan u interesseren