Tagtik

Inspireert Trump blanke terroristen?

In de Texaanse stad El Paso zijn 22 dodelijke slachtoffers gevallen bij een schietpartij op de parking van supermarkt Wall Mart en in een nabijgelegen winkelcentrum. Zo'n 40 anderen raakten gewond.

De schutter is een blanke 21-jarige man die zou gehandeld hebben uit diepgeworteld racisme en zou het specifiek op mensen van Mexicaanse afkomst gemunt hebben. De dader heet Patrick Crusius en is een zogenaamde 'homegwrown terrorist' aangezien hij in Dallas opgroeide.

De Democraten zeggen dat president Trump mee schuldig is aan terreuraanvallen zoals deze. "De VS wordt aangevallen door blanke terroristen en de president laat het gebeuren", klinkt het. President Trump heeft zich immers al vaak laagdunkend uitgelaten over Mexicanen en Amerikanen met Mexicaanse roots. Volgens de Democraten draagt hij hiermee bij tot polarisering en stimuleert hij gruwelijke schietincidenten zoals deze.

"De Verenigde Staten worden aangevallen door blanke, nationalistische terroristen", verklaarde presidentskandidaat Pete Buttigieg. "Blank nationalisme is door en door slecht. Het zet mensen aan tot moord en dat wordt allemaal toegelaten door de Amerikaanse regering, door president Trump. Dat moet stoppen. Het is onze verantwoordelijkheid om dit aan te pakken", klinkt het scherp uit het Democratische kamp.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren