Tagtik

"Gewest mee verantwoordelijk voor verloedering Noordstation"

"Het Brussels Gewest komt zijn verplichtingen niet na", reageert De Lijn-topman Roger Kesteloot. "De situatie was onhoudbaar. Bovendien is dit – dat hoop ik toch – een tijdelijke maatregel", klinkt het bij Bruzz.

Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) en minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) reageerden door te beweren dat De Lijn deze halte niet op eigen houtje mocht verplaatsen.

Deze nieuwe halte zorgt er nu echter voor dat heel wat pendelaars in regen en wind moeten wachten op de bus. Tevens zorgt de nieuwe halte voor gevaarlijke verkeerssituaties.

"Dit mag niet. De bussen stoppen nu op een rijstrook waar ze niet mogen blijven stilstaan. Dat is illegaal", klinkt het bij de Brusselse politie.

"De bussen van De Lijn houden nu halt midden de Vooruitgangsstraat", zegt Stefan Stynen van TreinTramBus bij Het Nieuwsblad. "Daardoor ontstaan er twee problemen. Eén: overstekende voetgangers hebben door die muur van bussen geen zicht meer op het verkeer ernaast en zijn zelf ook niet meer goed zichtbaar. En twee: de busbaan is niet meer bruikbaar voor onder andere de bussen van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB", keurt passagiersvereniging TreinTramBus de wijziging van De Lijn volledig af.

Vlaams mobiliteitsminister Weyts heeft een permanente busterminal buiten het Noordstation gepland. Deze aanvraag werd al in 2017 ingediend. Het blijft echter wachten op de bouwvergunning van het Brussels Gewest.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren