Tagtik

Francken: PVDA zit niet in de oppositie, maar in de regering

N-VA-Kamerlid Theo Francken wordt ziek van alle onverantwoordelijkheid en massale geldverspilling. Dat schrijft hij in een Facebookbericht naar aanleiding van het pleidooi van PS-voorzitter Paul Magnette om het gratis openbaar vervoer gratis te maken.

Magnette pleit in Le Soir om het openbaar vervoer, dus ook de NMBS, volledig gratis te maken. Dat zou 700 miljoen euro per jaar kosten, of het bedrag dat de ticketverkoop van de spoorwegmaatschappij vertegenwoordigt.

"Elke dag een nieuw donkerrood ballonnetje en gratis geld ideetje.", steekt Francken van wal. "De communisten van de PVDA zitten niet in de oppositie, ze zitten in de regering. Maak België confederaal, dan kunnen de socialisten en groenen doen wat ze niet laten kunnen, maar moeten ze het eindelijk zelf betalen.", klinkt het.

"Hoe zou het trouwens nog zijn met die gratis tienrittenkaart? Heeft u ze ooit gebruikt?", vraagt Francken zich hardop af. "Nog zo een ideetje van een klein-linkse politicus die denkt dat belastinggeld ergens aan de bomen groeit, Kristof Calvo.", besluit Francken. (Skwadra by Tagtik/Source: Facebook)

Ook dit kan u interesseren