Tagtik

Diplomatieke rel met Spanje na tweets N-VA-minister

Minister van Defensie Sander Loones (N-VA) heeft zich niet bepaald populair gemaakt bij de koningsgezinden in Spanje met tweets over de Catalaanse kwestie. De Spaanse buitenlandminister Josep Borrell reageerde op de tweets van Loones in de marge van een vergadering met zijn Navo-collega's.

"Al meer dan een jaar opgesloten. Zonder veroordeeld te zijn. Spaanse rechter behandelt hun rechtszaak zelfs niet. Om te vermijden dat Hof Rechten van de Mens zich zou kunnen uitspreken. Nu zien ze zich verplicht in hongerstaking te gaan. Geen enkele democraat mag hierover zwijgen", tweette Sander Loones over wee opgesloten Catalaanse politici die besloten om in hongerstaking te gaan.

Dat schoot in het verkeerde keelgat bij de Spaanse minister van buitenland Josep Borrell. "De Belgische minister heeft uitspraken gedaan die voor ons onaanvaardbaar zijn. Een antwoord van onze zijde zal niet uitblijven", reageerde Borrell bij de Spaanse krant El País.

De N-VA steunt de Catalanen in hun strijd voor autonomie, terwijl het koningsgezinde Madrid haar buik inmiddels vol heeft van de Catalaanse onafhankelijkheidsstrijd.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Tagtik)

Ook dit kan u interesseren