Tagtik

De Wever wil J.-M. Dedecker strikken

Met de regionale, federale en Europese verkiezingen van 26 mei in het vooruitzicht wil de N-VA proberen om Jean-Marie Dedecker binnen te halen. De ex-judoka behaalde immers afgelopen gemeenteraadsverkiezingen een ware monsterscore in Middelkerke. Hij haalde met zijn partij 14 van de 25 zetels, kreeg 4.240 voorkeurstemmen en wordt dan ook op overtuigende wijze de nieuwe burgemeester van de West-Vlaamse kuststad. Dat doet de N-VA likkebaarden.

Om ook in West-Vlaanderen een grotere rol te spelen, koos de N-VA al voor West-Vlaming Sander Loones als nieuwe minister van Defensie.

Maar N-VA zou ook graag Jean-Marie Dedecker op de West-Vlaamse N-VA-lijst krijgen. Dat bericht De Tijd uit welingelichte bron. N-VA ontkent, noch bevestigt het gerucht. Dedecker zei eerder al eens in Humo dat hij het 'niet uitsluit' om als onafhankelijke op de N-VA-lijst te gaan staan.

Nadat hij uit de VLD werd gezet, klopte Dedecker al eens aan bij de N-VA, maar die wenste toen niet in te gaan op de kandidatuur van de West-Vlaming. Voert N-VA nu een charmeoffensief om Dedecker alsnog vast te leggen?

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren