Tagtik

Congolese oppositiekandidaat begint politieke tournee in Brussel

De Congolese oppositiekandidaat Martin Fayulu is zaterdag geland op de luchthaven van Zaventem. Martin Fayulu reisde naar België om zijn politieke tournee op gang te trappen. Hij en zijn aanhangers zijn er immers heilig van overtuigd dat hij de rechtmatige winnaar is van de presidentsverkiezingen in Congo en dat er bijgevolg fraude is gepleegd.

Waarom Fayulu precies voor Brussel koos als startplaats voor zijn tocht door Europa, legde hij uit bij Bruzz. "De Congolese diaspora, die zeer geconcentreerd is in Brussel, stuurt jaarlijks miljarden geld op naar Congo. Zij dragen op deze manier bij aan de ontwikkeling van Congo. Meer dan wat de staatskas investeert in het land. Hun stem moet ook gehoord worden. Politici in het Westen moeten beseffen dat de Congolese bevolking, maar ook de diaspora niet tevreden zijn met de nieuwe president. Ja, ze zijn hier in Brussel, maar Congo blijft ook hun land. Wat er na de verkiezingen gebeurd is kunnen we niet zomaar laten. Het is pure fraude want het volk heeft duidelijk voor mij gekozen."

Fayulu sprak na zijn aankomst meteen voor zo'n 500 mensen in de Nelson Mandela-aula van de Vrije Universiteit Brussel. De volgende dagen zal hij in ons land nog met verschillende Belgische politici spreken. Op maandag en donderdag trekt hij nog naar de KU Leuven en de Universiteit van Antwerpen. Vervolgens doet hij ook Parijs, Londen en Genève aan.

(Skwadra by Tagtik/Source: Bruzz/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren