Tagtik

Amerikaans leger wil nucleair arsenaal moderniseren

De Verenigde Staten wil haar nucleaire arsenaal dringend moderniseren. Dat meldt het Pentagon, gesteund door president Donald Trump.

De Amerikaanse president wil van de VS opnieuw de grootste wereldmacht maken en wil daarom fors investeren in modernisering van zijn nucleaire slagkracht. "De Amerikaanse nucleaire capaciteit moet opnieuw opgewaardeerd worden", verklaarde ondersecretaris van Defensie Ellen Lord, die bij het Pentagon verantwoordelijk is voor de aankoop van wapens, tijdens een hoorzitting in de Senaat. Om het afschrikeffect niet te verliezen, moet er dringend geïnvesteerd worden, zei Lord.

In navolging van de Russen en Chinezen, wil ook de VS nu met spoed haar nucleaire arsenaal moderniseren. "We moeten het vandaag de dag stellen met een technologie die dateert uit de Koude Oorlog en we dralen al tientallen jaren met de modernisering van de (Amerikaanse nucleaire) triade (bestaande uit raketten, onderzeeërs en bommenwerpers). We hebben dus geen enkele marge meer, we moeten vooruit", besloot Lord haar pleidooi.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren