Tagtik

Aantal asielaanvragen blijft stijgen

De afgelopen maanden is het aantal asielaanvragen in ons land blijven stijgen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen (CGVS), die Vlaams Belang-Kamerlid Dries Van Langenhove kon inkijken, blijkt dat vorige maand 3.326 asielaanvragen werden geregistreerd.

Het aantal asielaanvragen liep in de afgelopen vier maanden op tot 10.528. Een stijging van maar liefst 15,5 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2019. Toen werd het hoogste aantal asielaanvragen sinds de immigratiecrisis van 2015 geregistreerd.

"Als de tendens van de afgelopen maanden zich doorzet, zullen we dit jaar afklokken op het grootste aantal asielaanvragen sinds de dijkbreuk van 2015." waarschuwt Van Langenhove. In die optiek vindt hij het "ronduit verbijsterend en volslagen onverantwoord dat in de acht bladzijden tellende regeerverklaring welgeteld één zin aan asiel en migratie werd besteed". Alleen al daaruit blijkt dat we van deze regering geen ommekeer in het beleid moeten verwachten, aldus nog Van Langenhove. Terwijl maatregelen die een effect op de instroom zouden kunnen hebben, uitblijven, wordt het al mank lopende terugkeerbeleid nog verder uitgehold.

"Dat het nochtans anders kan, werd – en wordt – aangetoond door een land zoals Denemarken, dat het aantal asielaanvragen eerder al zag dalen tot het laagste peil in twintig jaar.", besluit Van Langenhove. "Zoals gisteren tijdens de bespreking van de regeerverklaring nog eens duidelijk werd, hoeven we van 'paarsgroen-bis' helaas geen enkel initiatief te verwachten." (Skwadra by Tagtik/Source: PAL NWS)

Ook dit kan u interesseren