Tagtik

Maak een kruis over je citytrip naar Barcelona

Slecht nieuws voor de inwoners van Barcelona of voor wie nog droomde van een citytrip naar de Catalaanse hoofdstad. Het coronavirus slaat er opnieuw wild om zich heen waardoor de Spaanse overheid zich genoodzaakt ziet om de inwoners van Barcelona opnieuw op te roepen om thuis te blijven. Alleen voor essentiële verplaatsingen wordt een uitzondering gemaakt. Een echte lockdown is het niet, want het is niet verboden om de straat nog op te gaan. Het gaat om aanbevelingen van de overheid.

Bijeenkomsten van meer dan tien personen - zowel publiek als privé - zijn verboden, De toegang tot toeristische faciliteiten wordt verminderd met maximum de helft van de capaciteit, bibliotheken en musea blijven open maar er gelden wel voorwaarden. Deze maatregelen gelden al zeker voor de komende 15 dagen. Dat bericht de woordvoerder van de overheid, Meritxell Budo.

De aanbevelingen gelden in Barcelona, maar ook in de gemeenten er omheen. Concreet gaat het dus om Barcelona, ​​Viladecans, El Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, L'Hospitalet de Llobregat, Montcada i Rexach, Santa Coloma de Gramanet, Sant Ardià de Besós en Badalona. Het gaat hier in totaal om 4 miljoen mensen.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren