Tagtik

Deze voornemens houden 50-plussers wel vol

Eens ze 50 zijn geworden, begint voor de meeste vrouwen een nieuwe levensfase. Daar horen aangepaste goede voornemens bij.

De meeste vrouwen komen dan stilaan in de menopauze en die hormonale terugval laat zich voelen: "Je spieren krimpen en de vetverdeling in het lichaam verschuift van de billen naar de buik", zegt sportarts Claire Sneyers. "Sporten kan hier zeker bij helpen. En ook voor de stevigheid van je botten is sporten belangrijk. Een gebrek aan beweging doet je botten ontkalken. Een sport zoals joggen zet telkens wat druk op je botten, wat de kalkaanmaak stimuleert."

De sportarts is niet zo’n fan van stappentellers omdat deze de mensen een vals gevoel geven dat ze goed bezig zijn. "Elke avond de hond uitlaten is dus niet voldoende om je conditie aan te zwengelen." Door drie keer per week een halfuurtje te joggen of een uur goed te fietsen doe je dat wel", benadrukt de sportarts. "Lopen en fietsen zetten je beenspieren aan het werk, maar doen niets voor je armen. En laat net die laatste voor heel wat vijftigplussers een bron van frustratie zijn." Om aan de stevigheid van je armen te werken zijn yogaoefeningen en zwemmen ideaal. Maar weet dat je 6 tot 12 maanden nodig hebt om je spieren te versterken. Volhouden is dus de boodschap!

(Skwadra by Tagtik/Source: Goed Gevoel/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren