Tagtik

Vader slaat baby bont en blauw in ziekenhuis

Het kindje zag het levenslicht in februari in 2018, dat was het startsein voor A.C. om zijn hulpeloze zoontje te mishandelen. De vader schudde zijn baby voortdurend door elkaar, duwde hard op zijn borstkast en wrong aan zijn beentjes tot de baby begon te huilen. Hij gooide de baby tegen de muur en schudde hem meermaals zwaar door elkaar.

Bijgevolg werd het kindje zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis. Kinderartsen stelden een schedelbreuk, hersenvliesbloedingen en bloedingen in beide ogen vast ten gevolge van de zware mishandeling. A.C. zweeg echter in alle talen over hoe zijn zoontje deze zware verwondingen was opgelopen.

Zelfs toen de baby in het ziekenhuis lag, mishandelde de vader hem. Hij kneep de keel van het al zwaargewonde kindje dicht "omdat het zijn flesje moest leegdrinken". Zijn zoontje hield er krab- en schaafwonden en blauwe plekken op de keel aan over, werd meegedeeld in de rechtbank.

Maandagochtend werd A.C. uit Waarschoot dan ook veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van acht jaar én een schadevergoeding van 10.500 euro, die nog fors kan oplopen als er blijvende schade bij de baby optreedt. "Meneer verzweeg zijn daden voor de hulpverleners, zelfs toen het leven van zijn eigen zoontje aan een zijden draadje hing", aldus rechter Van Mol. "Ook tijdens het onderzoek kwam niet echt een motief naar voren en kwam er geen schuldinzicht. Dat maakt hem maatschappelijk gevaarlijk, waardoor een lange gevangenisstraf zich opdringt."

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren