Tagtik

Jongen twintig jaar na verdwijning in Brussel teruggevonden

Simon Lembi verdween op 14-jarige leeftijd uit zijn woning in de Brusselse deelgemeente Sint-Gillis. Op 12 november 1999 vroeg de tiener om televisie te gaan kijken in een nabijgelegen gemeenschapscentrum in de Parmastraat in Sint-Gillis. De jongen kwam er echter nooit aan. Twintig jaar lang was Simon Lembi vermist. De familie van Simon was maar tien dagen voor de verdwijning van Angola naar België gekomen. Simon kende bijgevolg onze hoofdstad dus niet en sprak enkel de taal waarme hij opgevoed was: het Lingala.

Speurders slaagden erin om een doorbraak te forceren in één van de oudste verdwijningsdossiers van ons land. De nu 29-jarige Simon Lembi werd teruggevonden, verkeert in goede gezondheid en verblijft op dit moment in een ander Europees land. Dat meldt het Brusselse parket.

In november van 2018 werd Lembi plots herkend, vermoedelijk door een oude bekende, in een niet nader genoemd Europees land. Die persoon verwittigde vervolgens de Belgische politie. Hierna nam de Belgische politie contact op met de politie van het betrokken land en kon Lembi opgespoord worden.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Child Focus)

Ook dit kan u interesseren