Tagtik

"Sørensen werd gegrepen door busje van een havenarbeider"

Chris Anker Sørensen is zaterdag op 37-jarige leeftijd om het leven gekomen bij een verkeersongeval in Zeebrugge. De Deense ex-wielrenner was in België om er commentaar te geven als analist bij het wereldkampioenschap wielrennen.

Het tragische ongeval gebeurde zaterdagnamiddag op de Havenrandweg-Zuid in Zeebrugge. De Deen had voorrang moeten verlenen aan een fietsoversteekplaats, maar deed dat niet. “De verkeersdeskundige kon vaststellen dat de bestuurder van de bestelwagen geen fouten maakte die aanleiding gaven tot het ongeval”, zo meldt het parket. “Aan de oversteekplaats moeten fietsers voorrang verlenen.”

"Het is een heel jammerlijk voorval. Heel tragisch. Uiteraard is het ook belangrijk om de omstandigheden te kennen", vertelde Christophe Impens van de WK-organisatie bij Radio 1. "Blijkbaar was Sørensen met de fiets op weg naar Knokke om er het parcours te verkennen."

"Hij ging vanaf Knokke dan het hele parcours doen. Maar hij is buiten het officiële parcours aan de haven van Zeebrugge bij het oversteken gegrepen door een busje van een havenarbeider."

(Skwadra by Tagtik/Source: Radio 1/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren