Tagtik

Politieachtervolging aan 260 km/u eindigt in horrorcrash

In Brasschaat probeerde de politie afgelopen nacht een zware Audi met Franse nummerplaat staande te houden. De bestuurder gaf echter plankgas en ging er vandoor via de E19, over de Antwerpse Ring en door de Kennedytunnel richting E17. De politie achtervolgde de man en moest daarvoor eveneens duizelingwekkende snelheden van rond de 260 km/u halen.

Terwijl de achtervolging verder ging op de E17 richting Gent, zette de politie een hinderlaag op 20 kilometer verderop. De agenten zetten de hele snelweg net voor Waasmunster af om de vluchtende wagen zo tot stilstand te proberen brengen. De Audi knalde er aan een hallucinante snelheid op de drie stilstaande personenwagens, een bestelwagen en een vrachtwagen.

Het mag een mirakel genoemd worden dat de vluchtende bestuurder op eigen krachten uit zijn wrak is kunnen kruipen. Een vrachtwagenchauffeur die ook betrokken raakte kon de chauffeur die andermaal probeerde te vluchten, afstoppen met een goed gemikte tackle. Vervolgens rekende de politie de man in. In de koffer van zijn Audi vond de politie een tweetal kilo marihuana.

Als bij wonder vielen er geen doden, enkel de bestuurder van één van de geraakte wagens raakte lichtgewond.

(Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren