Tagtik

NMBS niet op de hoogte van gratis treinritten

Gisteren raakte bekend dat elke inwoner van België 10 gratis treinritten krijgt. Dat werd beslist door de Superkern, maar dat gebeurde zonder overleg met de NMBS. Dat zegt NMBS-topvrouw Sophie Dutordoir op Twitter. "Dat de regering het gebruik van het openbaar vervoer als duurzaam transportmiddel bij de bevolking wil promoten, is een goede zaak. De manier waarop gisteren zonder enig overleg een beslissing is genomen, stelt evenwel zeer ernstige vragen.", schrijft ze op Twitter.

"Het gratis uitdelen van toeristische treinpassen aan alle Belgische residenten stelt de vraag van de sanitaire veiligheid van reizigers en personeel. De NMBS zal die veiligheid waaraan ze de laatste maanden bijzonder hard heeft gewerkt onder geen beding in gevaar laten brengen."

"De NMBS vraagt dus onmiddellijk overleg en alle noodzakelijke hulp om elk risico op overbezetting van treinen en perrons te voorkomen. Parallel dienen de logistieke en financiële aspecten dringend te worden uitgeklaard.", besluit Dutordoir. (Skwadra by Tagtik/Source: Twitter)

Ook dit kan u interesseren