Tagtik

"Nieuwe bushalte Brussel-Noord is illegaal"

Om aan de vuiligheid, overlast en onveiligheid in het Brusselse Noord-station te ontkomen, besloot vervoersmaatschappij De Lijn om haar bushalte vanaf vandaag te verhuizen naar de Vooruitgangsstraat aan het nabij gelegen Rogierplein. Ook de Lijnwinkel op de ondergrondse verdieping van het station is vandaag niet open gegaan.

Toch lijkt dit al meteen niet dé gouden oplossing te zijn. "Dit mag niet. De bussen stoppen nu op een rijstrook waar ze niet mogen blijven stilstaan. Dat is illegaal", klinkt het bij de Brusselse politie.

"De bussen van De Lijn houden nu halt midden de Vooruitgangsstraat", zegt Stefan Stynen van TreinTramBus bij Het Nieuwsblad. "Daardoor ontstaan er twee problemen. Eén: overstekende voetgangers hebben door die muur van bussen geen zicht meer op het verkeer ernaast en zijn zelf ook niet meer goed zichtbaar. En twee: de busbaan is niet meer bruikbaar voor onder andere de bussen van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB", keurt passagiersvereniging TreinTramBus de wijziging van De Lijn volledig af.

Nieuwssite Bruzz ontdekte dat de nieuwe bushalte in de Vooruitgangstraat zelfs illegaal is. De bussen van De Lijn die op de Vooruitgangsstraat in file staan aan te schuiven richting de nieuwe vertrekhalte aan het Rogierplein, zijn immers in overtreding. Op die busbaan mogen bussen immers niet stilstaan. Voetgangers en autobestuurders uit de aansluitende straten moeten zich nu zelfs tussen de bussen manoeuvreren

"De baan is weliswaar voorbehouden voor bussen, maar er moet op gereden worden en er mag niet op geparkeerd worden", reageert Audrey Dereymaeker, woordvoerster van de politiezone Brussel-Noord, in Het Nieuwsblad. Toch zal de politie vandaag nog niet meteen ingrijpen bij deze overtredingen. De politie voert vandaag meteen gesprekken met De Lijn om deze onveilige situatie op te lossen.

(Skwadra by Tagtik/Source: VRT NWS - Bruzz - Het Nieuwsblad)

SR

SR

Journalist NL@Tagtik

Ook dit kan u interesseren