Tagtik

Hele zomer autovrije zondagen in Belgische hoofdstad?

Tijdens de quarantaineperiode lijken steeds meer Brusselaars en pendelaars zich op de fiets te hebben gestort. Nu de coronamaatregelen stapsgewijs versoepelen, hopen heel wat mensen dat de fiets een blijvende plek krijgt in Brussel, én er tevens geïnvesteerd wordt in meer veiligheid voor zwakke weggebruikers in de hoofdstad.

Twee petities, één voor een autovrij Ter Kamerenbos en één voor een hele zomer lang autoloze zondagen, winnen in hoog tempo handtekeningen. "In het zog van de coronacrisis werden in Brussel recent hoopgevende stappen gezet op het vlak van mobiliteit. We denken aan de eenmaking van Ossegempark en het Park van Laken, de aanleg van nieuwe fietspaden, autovrije straten, woonerven, en het voorstel van burgemeester Philippe Close om het Ter Kamerenbos ook na afloop van deze bijzondere periode op zaterdag en op vakantiedagen voor doorgaand verkeer af te sluiten", schrijven de oprichters van de petities.

"We voelen een groot verschil nu de lockdown-maatregelen versoepelen. Het verkeer neemt weer erg toe buiten het stadscentrum en de straten zijn niet langer veilig, tenzij je met de auto rijdt", schrijven de petitiemakers, "autoloze zondagen zullen veel mensen de kans geven om de stad comfortabel vanop de fiets te verkennen en hen aanmoedigen om de fiets vaker te gebruiken, ook op weekdagen."

Kan je weldra zorgeloos door Brussel fietsen op een veilige manier?

(Skwadra by Tagtik/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren