Tagtik

E85 bijna erkend: tanken we weldra veel goedkoper?

E85 is benzine op basis van bio-ethanol en kan voor een aardverschuiving op de benzinemarkt zorgen. Het erkenningsdossier voor deze E85 zit immers in ons land in de laatste fase en als de nieuwe minister van Financiën amper accijnzen heft, tanken we straks net zoals in Frankrijk veel goedkoper én bovendien milieuvriendelijker.

Niet enkel in Frankrijk maar ook in de VS en Scandinavië kan er al massaal bio-ethanol getankt worden. Steeds meer bestuurders laten diesel links liggen en E85 vormt een goed en bovendien veel goedkoper alternatief. Gemiddeld betalen gebruikers 0.65 euro per liter, waarmee de E85 de helft goedkoper is.

Onder meer Ford koos er al voor om voor een toeslag van amper 100 euro een Ford Kuga (kleine SUV) aan te bieden die zowel op E85 rijdt als op klassieke brandstof. Omdat bio-ethanol minder energie bevat dan benzine, heeft de motor er wel meer van nodig om dezelfde prestaties te leveren. Zelfs rekening houdend met de toename van het brandstofverbruik met 20%, zou rijden op de E85 nog steeds 40% goedkoper zijn dan rijden op benzine.

Ligt de toekomst ook in ons land bij deze zogenaamde flexifuel-wagens?

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren