Tagtik

Dit waren de laatste woorden van piloot Ethiopian Airlines

Enkele minuten voor de tragedie smeekte de piloot van de noodlottige Boeing 737 Max 8 de luchtverkeersleiding om te mogen landen.

Piloot Yared Getachew van Ethiopian Airlines vroeg aan de luchtverkeersleiders om te mogen terugkeren naar de luchthaven nadat hij na enkele minuten op weg naar Nairobi al problemen kreeg.

De CEO van Ethiopian Airlines heeft de laatste woorden onthuld die de piloot zondag sprak, net voor zijn Boeing 737 Max 8 neerstortte en alle 157 inzittenden stierven.

"Uit de spraakopnames van de luchtverkeersleiding bleek dat de piloot problemen had met de vluchtbesturing van het vliegtuig. Hij vroeg dan ook om terug te mogen keren en die toelating kreeg hij", vertelt CEO Tewolde GebreMariam.

"Dat was echter om 8.44 uur, net op het moment dat de Boeing van de radar verdween", beschrijft de baas van Ethiopian Airlines bij CNN. Op dit moment is het nog onduidelijk met welke besturingsproblemen de crew van het neergestorte vliegtuig precies te maken had.

De zwarte doos van het vliegtuig werd naar Parijs verstuurd en wordt er onderzocht. Deze zal misschien wel meer duidelijkheid brengen over de oorzaak van deze zware vliegtuigcrash die de luchtvaart in de hele wereld op haar grondvesten deed daveren.

(Skwadra by Tagtik/Source: CNN/Illustration picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren