Tagtik

Brussels Airport ontving in juni bijna vier keer meer passagiers dan in mei

Reizigers lijken hun weg heel voorzichtig terug te vinden naar Brussels Airport. Dankzij de heropening van de meeste Europese grenzen ging het passagiersaantal op de luchthaven van Zaventem ook vlot de hoogte in.

Brussels Airport ontving in juni 83.589 passagiers, dat is bijna vier keer meer dan de 22.000 reizigers die in mei over de vloer kwamen. De weg is nog lang om opnieuw 'normale' passagiersaantallen te halen. In juni 2019 maakten nog meer dan 2,4 miljoen reizigers gebruik van Brussels Airport. Een verschil van 96,5 procent.

Maar, het herstel is ingezet op Brussels Airport. Momenteel kan je vanop Zaventem met een veertigtal luchtvaartmaatschappijen naar honderd bestemmingen vertrekken. In augustus zouden dat 140 bestemmingen moeten worden. De luchthaven verwacht tijdens zomervakantie in totaal een miljoen reizigers.

Toch zal het tot 2024 duren vooraleer Brussels Airport weer het niveau van vorig jaar zal bereiken. Dat zei Arnaud Feist, de CEO van de luchthaven van Zaventem, dinsdagmiddag tijdens een hoorzitting van de commissie Mobiliteit in de Kamer.

Vorig jaar verwelkomde Brussels Airport 26,4 miljoen passagiers uit alle uithoeken van de wereld. Het zal volgens de CEO dus nog zeker vier jaar duren tot alle passagiers hun weg terug hebben gevonden naar de luchthaven van Zaventem. Sinds het begin van de coronacrisis in maart vielen de activiteiten op Brussels Airport zo goed als volledig stil. Sinds kort is er dus een duidelijke heropleving, de luchthaven draait nu op ongeveer 10 procent van haar normale activiteit.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren