Tagtik

'Auto's met manuele versnelling verdwijnen volgend jaar'

Voor het eerst in de automobielgeschiedenis werden in België op één jaar tijd meer dan 100.000 auto's met een automatische of gerobotiseerde versnellingsbak verkocht. In 2018 bedroeg dat al 40 procent van het totaal aantal verkochte wagens.

De manuele versnellingsbak zal dan ook verdwijnen de komende jaren, zegt Joost Kaesemans van Febiac bij VRT NWS. "We zien meer en meer modellen verschijnen die enkel met een automatische of gerobotiseerde versnellingsbak te verkrijgen zijn. Wagens worden ook almaar meer elektrisch, en als je elektrisch rijdt, rijd je per definitie automatisch. De goeie ouwe versnellingsbak met 5, 6 of meer versnellingen gaat de volgende jaren zo goed als verdwijnen."

Bestuurders verkiezen tegenwoordig een auto met automatische of gerobotiseerde versnelling boven een manuele schakelaar omdat dit comfortabeler is wanneer je in de file staat én omdat een automatische versnellingsbak tegenwoordig vaak zuiniger is dan een manuele, omdat de computer precies berekent wanneer hij moet schakelen.

(Skwadra by Tagtik/Source: VRT NWS/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren