Tagtik

Auto rijdt door omheining Duitse luchthaven Weeze

Opschudding op de luchthaven van het Duitse Weeze. Een auto reed er door een hek bij de landingsbaan op het moment dat een vliegtuig wou landen. Het vliegtuig heeft op het laatste nippertje de landing afgebroken. De politie en hulpdiensten rukten massaal uit, omdat een aanslag niet viel uit te sluiten. Uiteindelijk ging het om een medisch incident. 

Een 59-jarige chauffeur werd onwel en knalde er gisteren door de omheining van de luchthaven. De auto bleef op een zijbaan van de landingsbaan doorrijden totdat het voertuig door veiligheidsmedewerkers kon worden gestopt. Het vliegverkeer lag stil totdat de situatie was opgelost. Naast de medische oorzaak werd er ook alcohol aangetroffen in het bloed van de bestuurder. Hij is behandeld en wordt strafrechtelijk vervolgd. Wat de medische oorzaak is, is niet bekendgemaakt.

Aan boord van het vliegtuig dat wou landen zat een verslaggever van televisiezender WDR. "We vlogen naar Weeze vanuit Rome en plotseling versnelde de piloot weer. Hij trok het toestel omhoog en de wielen werden ingetrokken. Het was eng en geen goede ervaring." Na een tussenstop in Münster kon het vliegtuig later op de avond alsnog landen in Weeze, aldus de politie. (Skwadra by Tagtik/Source: ANP)

Ook dit kan u interesseren