Tagtik

Hittegolf VS: al 3 dodelijke slachtoffers

Al drie personen zijn in de Verenigde Staten bezweken aan de hittegolf. Twee van de drie doden vielen in de staat Maryland, dichtbij Washington. In de staat Arkansas is de voormalige vedette van het American football Mitch Petrus op 32-jarige leeftijd bezweken aan de hitte, toen hij buiten aan het werk was. De ex-atleet zou overleden zijn door een zonneslag.

Het midden en het oosten van de Verenigde Staten worden op dit moment getroffen door een hittegolf. Temperaturen tot wel 38 graden celsius gecombineerd met een hoge luchtvochtigheid zorgen ervoor dat de gevoelstemperatuur nog veel hoger licht tot zelfs 45 graden. Ook in een deel van Canada is het broeierig heet. Volgens experts wordt de hittegolf veroorzaakt door de klimaatverandering. Zeker 150 miljoen mensen worden getroffen door de hittegolf.

De hittegolf strekt zich uit van de grootsteden New York, Washington en Boston tot het Midden-Westen van de VS. In New York heeft de burgemeester besloten om de noodtoestand af te roepen voor de hitte. "Deze hittegolf is heel ernstig. Zaterdag gaat heel, heel erg worden, tot en met zondag", schreef burgemeester Bill de Blasio op Twitter.

De Blasio roept zijn inwoners op om zoveel mogelijk binnen te blijven, liefst in ruimtes met airco, veel te drinken en te checken of alles in orde is met hun buren. In heel New York worden tevens zo'n 500 koele ruimtes ingericht en zwembaden blijven een uurtje langer open. De bekende triatlon van New York en paardenraces worden afgelast door de extreme temperaturen.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren