Tagtik

Gaia: "Katje Lee is wél welkom in Peru"

Dierenrechtenorganisatie Gaia heeft in een persbericht verklaard dat voor het Senasa, de Peruviaanse tegenhanger van het FAVV, het katje Lee wél welkom is in Peru. Volgens het FAVV had Peru de toegang voor het katje tot het land geweigerd.

Volgens Gaia had het FAVV de verkeerde documenten naar Peru gestuurd. "Toen wij opwierpen dat het FAVV bewust de verkeerde documenten had opgestuurd naar Senasa Peru en dat mits de juiste documenten Lee ginder wél welkom was, beschuldigde het FAVV ons van lasterlijke aantijgingen", aldus GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch in een persbericht.

"Nu de grote baas van SENESA Peru himself laat weten dat de kat wel kan terugkeren, én de Peruviaanse tegenhanger van het FAVV Lee nooit geweigerd heeft, ben ik benieuwd welke uitleg ze hiervoor hebben. Dit doet toch ernstige vragen rijzen over de handelwijze van het FAVV", gaat Vandenbosch voort.

"Hoe dan ook, kater Lee heeft geen rabiës. Hem doden is onredelijk. Er zijn oplossingen waardoor het leven sparen van Lee perfect verzoend kan worden met de bescherming van de volksgezondheid. Dat vraagt enkel menselijkheid, redelijkheid en goede wil", zo sluit de voorzitter van GAIA af.

Haar baasje bracht het katje mee uit Peru toen ze door de lockdown moest terugkeren, maar bracht het katje niet in quarantaine. Het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid (FAVV) eiste een dwangsom van 5.000 euro per uur dat het katje niet aan hen wordt overgedragen om te worden geëuthanaseerd.

(Fausto by Tagtik/Source: press.gaia.be/Picture: Pixabay)

Fausto

Fausto

Journalist NL @Tagtik

Ook dit kan u interesseren