Tagtik

De enige #10yearchallenge die er echt toe doet

De afgelopen twee dagen werd uw social media meer dan waarschijnlijk overspoeld door foto's uit het verleden. Bij deze '10 year challenge' werden mensen uitgenodigd om een foto van 10 jaar geleden te posten, vergezeld van een recente foto. Het levert bij heel wat mensen een verrassend of grappig resultaat op om even terug in de tijd te gaan.

Ook heel wat dierenactivisten wagen zich aan de #10yearchallenge, alleen is die bittere realiteit iets anders. Als we 10 jaar vooruit kijken in plaats van terugblikken, kunnen immers op die korte tijdspanne al heel wat diersoorten uitgestorven zijn. Zo ook tijgers. Daarvoor waarschuwt dierenorganisatie Born Free.

Born Free meldt dat de ondergang van de tijgers zo dramatisch snel gaat tegenwoordig, dat in totaal 96 procent van de tijgerpopulatie ter wereld in de afgelopen 100 jaar is verdwenen. Op dit moment zouden er nog maar 4.000 exemplaren in het wild op deze aardbol rondlopen.

De combinatie van stroperij en de vernietiging van de habitat van de tijger, zorgt ervoor dat de tijger bijna volledig uitsterft.

Dierenorganisatie Born Free roept iedereen dan ook op om de tijger te redden. Zelf werkt het samen met zeven Indiase NGO's om de stroperscrisis aan te pakken en tegelijk de tijgerhabitats te beschermen. Samen hopen ze het idee van natuurbehoud te promoten, zodat lokale gemeenschappen en dieren in het wild vredevol samen kunnen leven.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren