Tagtik

Boudewijn Seapark shockeert met fotoshoot dolfijnen

Het Facebookbericht lokte dan ook heel wat reacties van afschuw uit. Meteen besefte Boudewijn Seapark dat het in een online storm terecht was gekomen. Niet veel later werd het bewuste Facebookbericht dan ook verwijderd.

"We laten niet toe dat onze Facebookpagina een kanaal wordt om mensen lastig te vallen. De vele mensen die positief reageerden op het berichtje over op de foto gaan met een dolfijn, werden gisteren rechtstreeks aangevallen. En dit willen we uiteraard niet", probeert Geertrui Quaghebeur van Boudewijn Seapark de kritiek te weerleggen in Het Nieuwsblad.

Oud-gemeenteraadslid van Brugge Sammy Roelant reageert verontrust en overweegt een proces-verbaal te laten opstellen. "Dolfijnen zijn immers gevoeliger voor aanrakingen dan mensen. Aanrakingen brengen ook risico’s voor huidbeschadiging mee en bovendien wordt het strekken om aan te raken van nature als een bedreigende aanval gezien, dus ook vanuit het veiligheidsoogpunt is dit geen goed idee." Roelant contacteerde de bevoegde schepen, Mathijs Goderis (SP.A), reeds en ook die vindt de reclamecampagne absoluut niet kunnen.

"Ook ik was gechoqueerd. Dit is niet meer te verantwoorden. Het park valt onder de wet rond de erkenning van dierentuinen uit 1998 die aanraadt om contact te vermijden, tenzij voor een beperkte periode en onder toezicht. Maar er komt een nieuwe wet aan", stelt Mathijs Goderis in Het Nieuwsblad. Hij zal zich beraadslagen over de stappen die hij nu kan nemen. Hij benadrukt dat hij dergelijke circusacts niet meer wil zien.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren