Tagtik

Peter Van De Veire steunt 5-jarige jongen die meisje wil zijn

Op radiozender MNM viel er afgelopen week een opvallend gesprek te horen. Tijdens het ochtenprogramma sprak Peter Van De Veire met een vader wiens 5-jarig zoontje eigenlijk een meisje wil zijn. Het gesprek lokte heel wat reacties uit.

"Het is heel belangrijk om te kunnen zijn wie je bent.", begon Van de Veire alvorens hij met een luisteraar in gesprek ging. "Het gebeurt regelmatig als we aan het eten zijn dat hij begint na te denken. Hij durft de vraag te stellen waarom hij een piemel heeft, maar zijn mama niet. Hij zegt dat hij geen piemel wil en een meisje wil zijn. Je merkt dat hij dat serieus meent, ook al is hij nog maar vijf jaar oud.", aldus luisteraar Wesley Willems.

Op de vraag of Vic al lang met zo een gedachten zit, antwoorde Willems dat het al ongeveer een jaar gebeurde. "Dan ben je er wel echt mee bezig.", vervolgde Van de Veire. De luisteraar ging verder: "We gaan niet proberen hem te "bekeren", maar we zeggen hem wel dat hij te jong is om daarover te beslissen. We laten hem zijn verhaal doen en zeggen dat we kunnen bekijken wat er mee kan gedaan worden wanneer hij wat ouder is. Hij is ten slotte nog maar vijf.", klinkt het.

Het verhaal leek Van de Veire te ontroeren. "Ik kan je verzekeren dat er gezinnen zijn die nu aan het luisteren zijn die het gewoon weglachen. Ze luisteren niet en praten er niet over. Dan blijf je er mee zitten en kan je niet zijn wie je bent.", zei 'Peterke'. (Skwadra by Tagtik/Source: MNM)

Ook dit kan u interesseren