Tagtik

Man die bijna verdronk in Plopsaqua, overleden

De man die vorige week in moeilijkheden raakte in het waterpretpark Plopsaqua in Hannuit, is overleden, zo meldt Sudinfo.

De man van 40 jaar raakte in de problemen in het opvangbassin van de attractie 'Wild River'. Hij lag een vijftal minuten op de bodem van het bassin voor iemand hem opmerkte. De reanimatiepoging duurde twintig minuten lang en de man werd in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht. Sinds het incident bleef hij in kritieke toestand.

De vrouw van de man diende klacht voor het niet verlenen van hulp aan een persoon in gevaar. Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof verklaarde eerder al bij Het Laatste Nieuws dat de redder actie ondernam zodra hij besefte dat de man, die een beroerte zou hebben gekregen, in moeilijkheden was en dat de reanimatie correct was verlopen.

Ook begin september moest een bezoekster al een kind redden omdat er geen redder te bespeuren viel aan het buitenzwembad. Daarop verscherpte Plopsaqua het toezicht. Volgens de Plopsa-CEO was de attractie volledig conform de regels.

(Fausto by Tagtik/Source: HLN, Sudinfo/Picture: Moerschy via Pixabay)

Ook dit kan u interesseren