Tagtik

Leefde Jürgen Conings toch nog langer dan gedacht?

Jürgen Conings stal op maandag 17 mei zware wapens in de kazerne van Leopoldsburg en werd sindsdien beschouwd als een voortvluchtige militair. Wekenlang werd een klopjacht op hem gehouden omdat hij ermee dreigde aanslagen te plegen tegen virologen. Vijf weken na zijn verdwijning, op 22 juni, werd zijn stoffelijk overschot gevonden in het Nationaal Park Hoge Kempen.

Volgens de speurders stierf hij al op 18 mei: tot die conclusie kwamen ze door de stappenteller van Conings die op die dag stopte.

Door het madenonderzoek op het lichaam van Conings dat al in verregaande staat van ontbinding was toen het op 22 juni is gevonden, is het mogelijk dat hij nog langer heeft geleefd.

"In het uiterste geval kan Jürgen Conings nog geleefd hebben tot 9 juni. In het vroegste geval is hij ­gestorven op 18 mei. Het larven­onderzoek geeft een te brede vork aan", zo vinden parket en onderzoeksrechter volgens De Standaard.

Daarom worden de experts gevraagd om de resultaten nog eens goed na te gaan. De opeenvolging van een heel koude, dan heel natte en vervolgens heel warme periode kan de leg­cyclus van de vliegen hebben beïnvloed, met onnauwkeurige onderzoeksresultaten tot gevolg.

De speurders blijven overtuigd dat Conings op 18 mei stierf. "Indien het toch anders zit en hij langer geleefd heeft, kunnen we het onderzoek nog niet meteen ­afronden en moeten we verder kijken waar hij al die tijd, tussen 18 mei en 9 juni, nog uitgehangen zou hebben. Het precieze tijdstip van overlijden is het enige feit dat ons nog verhindert om het onderzoek af te ronden", zo staat bij De Standaard te lezen.

(Fausto by Tagtik/Source: De Standaard/Picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren