Tagtik

Spotgoedkope champagne door corona

De prijzen van een krat of fles champagne staan historisch laag door overaanbod. Er werd immers de afgelopen maanden amper gefeest en gevierd, waardoor veel champagneboeren met hun voorraad bubbels bleven zitten.

Maar liefst 100 miljoen flessen van de Franse delicatessedrank dreigen niet verkocht te raken. Dat is een derde van de totale productie. Ook in de Belgische supermarkten kan je nu al champagne aan lage prijzen kopen, deze sportprijzen zijn opvallend zo lang voor de feestdagen.

"De prijzen gaan inderdaad serieus naar beneden", bevestigt Paul Vleminckx van wijndomein Chardonnay Meerdael in Oud-Heverlee bij Radio 2. "De kelders zitten overvol en er moet plaats gemaakt worden voor de wijn van 2020 die binnenkort gebotteld wordt. Er moet plaats zijn, dus moeten de flessen weg."

Gaat de Belg na toiletpapier nu massaal champagne hamsteren? Dat is niet meteen een schitterend idee, stellen wijnkenners. De drank is immers niet gemaakt om te bewaren en blijft enkel langer drinkbaar in de geschikte omstandigheden, zoals een wijnkelder of wijnkoelkast. Hij kan het best binnen een jaar worden opgedronken.

(Skwadra by Tagtik/Source: Radio 2 - Het Nieuwsblad - VRT/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren