Tagtik

Failliete fitnesszaak probeert klanten nog gauw wat geld afhandig te maken

In de laatste dagen voor de definitieve sluiting, waarvan de klanten niet op de hoogte werden gesteld, verkochten de uitbaters nog enthousiast abonnementen van 20 of 40 beurten, dit echter zonder betalingsbewijs af te leveren aan de klanten. Eveneens bewaarden de uitbaters deze abonnementen zelf, waardoor de gedupeerde klanten nu hun geld én hun abonnement kwijt zijn.

Infraligne is een keten met verschillende studio's in ons land waar je na een figuuranalyse, gerichte oefeningen uitvoert in infraroodcabines. Met de sluiting van het filiaal te Sint-Pieters-Leeuw, krijgt het echter heel wat imagoschade te verwerken.

Door de praktijken van de uitbaters die in de laatste dagen voor de sluiting nog 20- en 40-beurtenkaarten verkochten zonder betalingsbewijs aan de klanten te verschaffen, blijven nu heel wat gedupeerde klanten zitten met een wrang gevoel, én een financiële klap.

"Ik had net een abonnement voor 20 beurten gekocht (220 euro). Ik betaalde dit bedrag aan de dochter want Carine L. was zelf niet aanwezig", getuigt een gedupeerde klant aan onze redactie. "Ik kreeg echter niet direct een betalingsbewijs, maar dacht dat nadien nog te ontvangen. Ik kwam er trouwens al meer dan een jaar en dan heb je er wel vertrouwen in dat dit oké is", beschrijft één van de verschillende gedupeerde klanten de verwerpelijke praktijken bij Infraligne Sint-Pieters-Leeuw.

De hoofdzetel van Infraligne ontving ondertussen de abonnementen van heel wat gedupeerde mensen. Zij kunnen hun beurten in andere filialen in een andere regio opgebruiken. De klanten die in de laatste dagen of weken voor de sluiting een abonnement kochten, blijven echter bedrogen achter aangezien de uitbaters dit niet aangegeven hebben, geen abonnement aanmaakten en geen betalingsbewijs verschaften, maar wel gretig het geld cash in ontvangst namen. Deze klanten zien hun geld nooit meer terug, tenzij moederbedrijf Infraligne alsnog zelf in de bres springt.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Google Street View)

Ook dit kan u interesseren