Tagtik

1.200 Brusselse restaurants failliet?

De Brusselse horecafederatie verwacht dat zeker dertig procent van de restaurants de boeken zal moeten toedoen tegen het najaar. Dat komt neer op 1.200 restaurants in heel Brussel, snackbars en frituren inbegrepen. "Het was voor veel zaken al moeilijk, maar sinds de laatste aanpassing van de veiligheidsmaatregelen is het echt een ramp", stelt federatievoorzitter Philippe Trine in een persbericht.

Bij de Brusselse horecafederatie zien ze vooral de afgelopen week - sinds de laatste aanpassing van de federale veiligheidsmaatregelen - veel restaurants en cafés in de problemen komen. "Het is een ramp", zegt voorzitter Philippe Trine.

"Veel zaken hadden het de voorbije maanden al moeilijk, maar nu mensen enkel nog in hun eigen bubbel mogen gaan eten, is het voor sommige restaurants zo goed als onmogelijk geworden", aldus Trine. "Er zijn restaurants die nu al tijdelijk sluiten of die bijvoorbeeld zeggen dat ze op vakantie zijn, maar niet meer gaan heropenen."

Staatssecretaris voor Economische Transitie Barbara Trachte (Ecolo) zegt "de situatie van dichtbij op te volgen", maar wil de balans pas opmaken na de zomer.

(Skwadra by Tagtik/Source: Bruzz/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren