Tagtik

"Sluiten Ter Kamerenbos was onmogelijk"

Het afsluiten van het Ter Kamerenbos was volgens Brussels burgemeester Philippe Close (PS) onmogelijk. Dat zei hij op RTL-TVi. De MR drong er nochtans op aan om dat te doen. Over een lengte van vijf kilometer zouden dan wel duizenden agenten nodig zijn geweest. "Je zou alle Brusselaars gijzelen die het domein willen bezoeken. We gingen geen deel van het grondgebied amputeren.", klinkt het.

Close heeft de agenten wél het bevel gegeven om op te treden toen agenten werden aangevallen, publieke ruimte werd vernield en er gevechten ontstonden tussen deelnemers aan het illegale feest. Het is in dat soort van omstandigheden de taak van de burgemeester om de orde te herstellen, aldus Close. "We wisten dat er problemen zouden zijn. Er waren sterke maatregelen nodig.", voegde hij er aan toe. La Boum 2 had volgens Close namelijk niets te maken met een vrijheid van meningsuiting, maar met een "vrijheid van provocatie".

Het plaatsen van politiebarrages had volgens MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez nieuwe incidenten kunnen voorkomen. "Het is geen goede zaak jongeren te (laten) chargeren. Ik heb soms het gevoel dat men de confrontatie opzocht om zijn gezag te tonen.", zei Bouchez. (Skwadra by Tagtik/Source: RTL-Tvi)

Ook dit kan u interesseren