Tagtik

Situatie in Libanon escaleert

De situatie in de Libanese hoofdstad Beiroet dreigt te escaleren. Na de explosie eerder deze week is de bevolking woest op de overheid. Er zijn overal protesten. In de hoofdstad heeft de oproerpolitie traangasgranaten afgevuurd op een groep demonstranten die door barricades wilden breken. Ze wilden oprukken naar het parlementsgebouw in het stadscentrum.

In totaal hebben 5.000 demonstranten zich verzameld op het Plein der Martelaren. Dat situeert zich tussen de haven en het centrum van de stad. Het volk is woest over de manier waarop de regering de grootste explosie in de geschiedenis van Beiroet aanpakt. Bij de ontploffing kwamen bijna 160 mensen om het leven en raakten zeker 6.000 mensen gewond. Een zeer groot deel van de Libanese hoofdstad is volledig verwoest. 

Er werden slogans geroepen zoals "het volk wil de val van het regime". Ook waren er spandoeken te zien met teksten zoals "Ga weg, jullie zijn allemaal moordenaars" en "We willen een waardige toekomst. We willen niet dat het bloed van de slachtoffers van de explosie wordt verspild", aldus een van de demonstranten.

Volgens een groot deel van de demonstranten gaat de opstand en de revolutie door. "President Michael Aoun, regeringsleider Hassan Diab en de hele politieke leiding zijn verantwoordelijk voor de ramp.", klonk het ook nog. (Skwadra by Tagtik/Source: ANP)

Glenn Plessers

Glenn Plessers

Digital Marketing - Journalism

Ook dit kan u interesseren