Tagtik

Openbaar ministerie onderzoekt ontvoering enige overlever kabelbaandrama

De 6-jarige Eitan Biran, het jongetje dat eerder dit jaar als enige het kabelbaandrama aan het Lago Maggiore overleefde, werd door familieleden ontvoerd.

Bij de instorting van de kabelbaan in Stresa bij Lago Maggiore in het noorden van Italië, kwamen veertien mensen om het leven. Onder de dodelijke slachtoffers ook de ouders en het broertje van de zesjarige Eitan. Sindsdien is er een strijd losgebarsten om de voogdij van het weesjongetje. Eitan werd door de rechtbank toegewezen aan de zus van zijn vader, die in het noorden van Italië woont. De familie aan moederskant heeft bezoekrecht. Eitan zou nu echter door zijn grootvader aan moederskant, Shmulik Peleg, meegenomen zijn naar Israël met een privévlucht. Het Italiaanse gerecht is een onderzoek gestart naar de mogelijke ontvoering.

"We hebben Eitan niet ontvoerd... we hebben hem naar huis gebracht", vertelde Eitans tante van moederszijde Gali Peleg, die in augustus een aanvraag voor adoptie had ingediend, zondag tegen de Israëlische Radio 103FM. Ze beweerde dat de ouders van Eitan vóór de crash naar Israël wilden terugkeren en dat de jongen in Italië werd 'gegijzeld'.

Het Italiaans Openbaar Ministerie is dus een onderzoek gestart naar internationale kinderontvoering waarbij zijn grootouders verdacht worden. Volgens Italiaanse media zou er zelfs sprake zijn van inmenging van de Israëlische geheime diensten.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren