Tagtik

Kleindochter Italiaanse dictator wint verkiezingen in Rome

Rachele Mussolini, kleindochter van de Italiaanse fascistische leider Benito, heeft het meeste stemmen verzameld bij de gemeenteraadsverkiezingen in Rome.

Rachele Mussolini is lid van de Fratelli d'Italia, een extreemrechtse politieke partij die eveneens eurosceptisch is en opgericht werd in 2012. De kleindochter van Benito Mussolini is klaar om haar tweede termijn in het Romeinse stadsbestuur te starten. Haar populariteit is alleen maar gegroeid. Terwijl ze bij de vorige verkiezingen in 2016 slechts 657 voorkeurstemmen kreeg, werd haar naam afgelopen week al maar liefst 8.200 aangekruist. Daarmee kreeg ze meteen het hoogste aantal stemmen in de Italiaanse hoofdstad. In La Repubblica benadrukt Rachele dat haar familienaam de keuze van de kiezers niet heeft gestuurd. 'De persoon is veel belangrijker dan de familienaam, hoe zwaar die ook mag zijn om te dragen', zei ze.

Extreemrechts en rechts hebben bij de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen week stevige klappen gekregen in Italië. Zo verloren ze de burgemeesterssjerp in belangrijke steden zoals Milaan, Napels en Bologna.

(Skwadra for Tagtik/Illustration picture: Unsplash)

Ook dit kan u interesseren