Tagtik

Burgemeester Raqqa: "Belgische jihadisten waren ergsten"

De burgemeester van Raqqa, dat voor 80% van de kaart werd geveegd door strijders van Islamitische Staat, kwam naar België om te praten over de repatriëring van kinderen van jihadisten. De geplande vergadering die haar beloofd was met Buitenlandse Zaken en waarvoor ze speciaal van Syrië naar België reisde, kwam er uiteindelijk niet. "Ik ben niet tevreden, nee", reageert ze begrijpelijk in La Libre.

"Ik spreek me niet uit over de scheiding van moeders en hun kinderen, dat is niet mijn verantwoordelijkheid. Maar als Syrisch burger denk ik dat landen waaruit burgers zijn komen strijden tegen Syriërs en schade aangericht hebben, de verantwoordelijkheid om hen te komen terughalen zonder te kiezen welke wel en welke niet", zegt Leila Mustafa bij La Libre.

Mustafa vertelt verder ook aan La Libre dat IS-strijders van over de hele wereld naar haar stad kwamen om gruwel aan te richten, ook uit België. "Heel eng. Vanuit België hebben we mensen bij ons gehad die bij de ergsten waren in Raqqa. Ze hakten hoofden, armen of handen af, folterden, ontvoerden dochters om met hen te trouwen en zo meer. Dat allemaal onder aanvoering van bekende Belgen."

(Skwadra by Tagtik/Source: La Libre/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren